Wie ben ik?

Hoi! Ik ben Ronny Balk.

Ik ben al op zeer jonge leeftijd besmet met het radiovirus en had dan ook de wens om ‘iets’ bij de radio te gaan doen.

En dat is gelukt!

RADIO ROYAAL

Het radioavontuur begon, zoals bij velen, op de zolderkamer en werd steeds serieuzer nadat ik programma’s mocht gaan maken bij Radio Royaal , net over de grens, in België.

Een zender die compleet de focus had op Zuidoost-Brabant. Daar had ik ook mijn eerste betaalde radiobaan.

Ik mocht daar allerlei programma’s presenteren (drivetime ’s ochtends en ’s middags, hitparade, weekend en avond- en nachtprogramma’s).
Een prima leerschool, zeker ook – door het brede format- muzikaal gezien.


STADSRADIO GROEP

Daarna ging het avontuur verder bij de Stadsradio Groep in Den Bosch die toen op een toen technisch hoogstaande manier ‘Live Syndicated’ programma’s produceerden voor een groot aantal lokale omroepen in Brabant.

Dat waren onder meer Radio Benelux (NO-Brabant), Radio Decibel (ZO-Brabant), Stadsradio Breda (W-Brabant), Stadsradio Helmond (ZO-Brabant) en Radio Leijdal Plus (M-Brabant).

Daar deed ik middagprogramma’s en later het ochtendprogramma ‘Dix, Rijk & Van Brabant’, dat nadat Francis Dix stopte de naam ‘Rijk & Van Brabant’ kreeg.
Naast de radioprogramma’s hield ik me ook bezig met het produceren van vormgeving en promo’s, deed ik muziek-scheduling en werd ik programmaleider.

Er was bij de Stadsradio Groep sterk de behoefte om regionale commerciële radio te gaan maken.


RADIO 8FM  –  REGIONALE RADIO GROEP

En dat gebeurde … zo werden we de De Regionale Radio Groep.


Een verzamelnaam voor regionale commerciële radiostations als XFM, Radio Hollandio (later Puur NL) en natuurlijk Radio 8FM!


OCHTENDSHOW ‘RIJK & VAN BRABANT’

Het ochtendprogramma ‘Rijk & Van Brabant’ dat ik -bijna 20 jaar- samen met Richard Rijk maakte, werd op Radio 8FM uitgezonden en was erg succesvol in Brabant.

Vele Brabanders wisten ons elke morgen tijdens de ochtendspits te vinden en waren een belangrijk onderdeel van de uitzending.

Samen met de vaste nieuwslezer Martin Vael – en later ook Emilie Sleven – was het elke ochtend weer een feestje om radio te mogen maken voor de Brabanders.

Toen Richard besloot om ermee te stoppen ben ik samen met Emilie verder gegaan met de Radio 8FM-Ochtendshow ‘Wakker Brabant’ .

Ook bij Radio 8FM was ik programmaleider. Verder heb ik samen met Richard Rijk het succesvolle muziekformat van Radio 8FM vorm en invulling gegeven en was ik verantwoordelijk voor de daarbij behorende muziek-scheduling. Ook hield ik me bezig met onder meer nonspot-acties, social media en leuke (radio)events.
Het was een hele mooie en succesvolle (radio)tijd.


OMROEP BRABANT

In 2019 kreeg ik de kans om programma’s te gaan maken bij Omroep Brabant. Aangezien radio het allerleukste is wat er is, heb ik die kans met 2 handen aangegrepen en ben dit nieuwe avontuur aangegaan! Ik maak nu elke zaterdag en zondag van 14-18 uur het programma ‘ZET ‘M OB’.

Daarnaast ben ik inval-presentator.  Zo deed ik onder meer ‘BRABANTS BONT’ (werkdagen 10-13) en ‘MUZIEK & ZO‘ (werkdagen 13-16). Ook maakte ik voor Omroep Brabant 10 dagen programma’s vanaf de Magriet Winterfair in Den Bosch en was ik onderdeel van de programmering tijdens Dweilradio vanuit het Fijnfisjenie-cafe.

WAAR KUN JE ME VOOR INZETTEN?

Uiteraard als stem voor een commercial, promo, radiovormgeving of bijvoorbeeld als voice-over voor een (promotie)film. Nieuwgierig? Luister naar mijn DEMO’S.

Ik beschik over een thuisstudio, dus ik kan razendsnel leveren.

Daarnaast ben ik ook beschikbaar als freelance-programmamaker.  Luister naar de AIRCHECKS en neem contact met me op:-)

Muziek-scheduling behoort ook tot mijn specialiteiten. Ik beschik over een brede (commerciële) muziekkennis en kan een succesvol muziekformat voor een gewenste doelgroep van A-Z opzetten, invullen en onderhouden. Bij Radio 8FM bijvoorbeeld heb ik, na de doelgroep-bepaling, een commercieel en toch onderscheidend format opgezet en daar muzikaal invulling aan gegeven. Ik was daar ook verantwoordelijk voor de muziek-scheduling.

Ik heb jarenlange ervaring als DJ/Presentator inclusief het schrijven van teksten, mooie (radio)concepten bedenken, deze vormgeven, in goede banen leiden en promoten via de beschikbare (social media) kanalen.

Ook ben ik als ‘regelneef’ dol op het opzetten en coördineren van de meest uiteenlopende projecten & events.

Bij voorkeur met een inspirerende groep mensen die ik graag motiveer, coach en indien noodzakelijk bijstuur.

Tot slot kun je me ook inzetten voor FOTOGRAFIE & VIDEO(BEWERKING), bijvoorbeeld voor social media-content.

Dus ….. heb je me nodig?

Neem dan snel contact met me op via info@RonnyBalk.nl